Дати доручення Міністерству закордонних справ України та Міністерству культури та інформаційної політики України організувати проведення в Україні «Саміту малих народів Східної Європи».

Автор (ініціатор): Кірноз Роман Анатолійович
Дата оприлюднення: 14 вересня 2021
Прискорення звільнення окупованих територій України можливе шляхом ініціювання національних рухів малих народів, що не мають власної державності та є корінними народами Російської Федерації та проживають на її території.
В процесі підготовки та роботи такого саміту виникає можливість налагодити культурологічний та політичний обмін досвідом між етнічними громадськими утвореннями малих народів, підняття їх державницької самосвідомості та об’єднати їх навколо політики протистояння асиміляційним зусиллям Російської Федерації.
Такий захід дозволить продемонструвати світовому товариству своє лідерство в політиці підтримки самовизначення корінних народів Східної Європи, та стати лідером політичних процесів майбутньої вільної європейської частини Російської Федерації.
Лейко Михайло Макарович
21 вересня 2021