Дата оприлюднення: 15 вересня 2021
Статтею 13 Конституції України встановлено, що:
- Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу.
- Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

Згідно пункту 2 статті 2 ЦКУ (Цивільного Кодексу України) встановлено, що:
- "Учасниками цивільних відносин є: держава Україна".

Пунктом 1 статті 167 ЦКУ встановлено, що:
- Держава діє у цивільних відносинах на рівних правах з іншими учасниками цих відносин.

Статтею 731 ЦКУ встановлено, що:
- За договором ренти одна сторона (одержувач ренти, тобто Український народ) передає другій стороні (платникові ренти, тобто органам державної влади та органам місцевого самоврядування) у власність майно, а платник ренти взамін цього зобов'язується періодично виплачувати одержувачеві ренту у формі певної грошової суми або в іншій формі.

Пунктом 2 статті 735 ЦКУ встановлено, що:
- Платник ренти (тобто органи державної влади та органи місцевого самоврядування) має право відчужувати майно, передане йому під виплату ренти, лише ЗА ЗГОДОЮ ОДЕРЖУВАЧА РЕНТИ (тобто Всеукраїнського РЕФЕРЕНДУМУ Українського народу).
- У разі відчуження нерухомого майна іншій особі до неї переходять обов'язки платника ренти.

З вищенаведеного ВИПЛИВАЄ те, що Держава:

- ПОВИННА ВИПЛАЧУВАТИ кожному громадянину України РЕГУЛЯРНО, наприклад щорічно, РЕНТУ за ВИКОРИСТАННЯ Землі та інших природних ресурсів;

- ВІДЧУЖУВАТИ майно, передане їй під виплату ренти, тільки за ЗГОДОЮ Українського народу, тобто за рішенням Всеукраїнського РЕФЕРЕНДУМУ Українського народу.

Однак Держава чомусь не встановила РЕНТНІ ПЛАТЕЖІ і НЕ ВИПЛАЧУЄ їх кожному громадянину України, однак платно ВИКОРИСТОВУЄ і самостійно, БЕЗ ЗГОДИ Українського народу, ВІДЧУЖУЄ його об'єкти права власності - Землю та інші природні ресурси, що ГРУБО ПОРУШУЄ Конституцію, ЦКУ, конституційні і законні права та свободи громадян України, погіршує їх добробут.

З українських ЗМІ:
- POLITEKA. "Осознайте, как нас грабят": украинцам объяснили, сколько они недополучают с природных ресурсов:
"Украинцы должны получать ренту за природные ресурсы.
Как передает Politeka.net, об этом напомнили в Facebook-сообществе Козацька Батьківщина.
"В Норвегии все природные ресурсы принадлежат государству и народ, в конце года, получает за них свою ренту! За прошлый год каждый гражданин получил по 49 000 евро !Вдумайтесь в эту сумму!", - говорится в сообщении.
Кроме того, согласно 13 статье Конституции Украины, земля, ее недра, атмосферный воздух, водные и другие природные ресурсы, находящиеся в пределах территории Украины, природные ресурсы ее континентального шельфа, исключительной (морской) экономической зоны являются объектами права собственности Украинского народа.
"Украина по запасам только газа-2-я в Европе! Осознайте как нас грабят!", - подчеркнули в сообществе".

В зв'язку з вищенаведеним, ПРОШУ Президента України, який згідно статті 102 Конституції України, є Гарантом додержання Конституції України, прав і свобод громадян:

1.ЗАБЕЗПЕЧИТИ ОТРИМАННЯ громадянами України щорічно ДОХОДІВ від використання та продажу Державою Землі та інших ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ, згідно Конституції і ЦК України
Падалиця Сергій Миколайович
16 вересня 2021