Заборонити банкам проводити фінансовий моніторинг та здійснювати заморожування готівкових коштів, які надходять на рахунки фізичних осіб в українських банках на суму від 400 000 гривень до 20 000 000 гривень.

Автор (ініціатор): Смірнов Андрій Андрійович
Дата оприлюднення: 20 травня 2022
З метою збільшення доходів до Державного бюджету України, підтвщення економічної безпеки держави, просимо Президента України, доручити Національному банку України доручити:

Внести зміни до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року N 60 "Про особливості виконання окремих вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з питань реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) протягом дії воєнного стану", якими:

1. На період воєнного стану заборонити банкам право проводити фінансовий моніторинг та заморожування готівкових коштів, які надходять на рахунки Громадян України на суму від 400 000 гривень до 20 000 000 гривень.

2. На період воєнного стану заморожування готівкових коштів, які надходять на рахунки Громадян України на суму від 400 000 гривень до 20 000 000 гривен здійснювати виключно за рішенням слідчого судді.

3. Доручити банкам на період воєнного стану виконувати функції податкових агентів та автоматично утримувати та перераховувати до Державного бюджету України суму військового збору - 1,5 % від коштів, які надходять на рахунки Громадян України.
Ткаченко Тетяна Вікторівна
20 травня 2022