Переглянути ДЕРЖАВНІ ГІГІЄНІЧНІ ПРАВИЛА І НОРМИ "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах", які випускають на український ринок небезпечні для життя і здоров'я харчові продукти
№22/066934-еп
Переглянути ДЕРЖАВНІ ГІГІЄНІЧНІ ПРАВИЛА І НОРМИ "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах", які випускають на український ринок небезпечні для життя і здоров'я харчові продукти
ДЕРЖАВНІ ГІГІЄНІЧНІ ПРАВИЛА І НОРМИ "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах" були затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13.05.2013 № 368.
Ці норми були прийняті НАЧЕБТО з метою гармонізації законодавства з Регламентом Європейського Союзу від 19 грудня 2006 року № 1881/2006 про встановлення максимального рівня вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах. Текст Регламенту ЄС увійшов до складу державних гігієнічних норм, але ці норми були доповнені розширеним переліком харчових продуктів, які будуть містити забруднюючі речовини.
Розширений перелік не відповідає міжнародним нормам безпеки харчових продуктів. Якщо українськи гігієнічні норми порівняти з нормами ЄС, то в українських нормах міститься перелік харчових продуктів, в яких, в принципі, не мають містися забруднюючі речовини, або для певних підкатегорій продуктів ці норми завищені.
Переглянути ДЕРЖАВНІ ГІГІЄНІЧНІ ПРАВИЛА І НОРМИ "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах", які випускають на український ринок небезпечні для життя і здоров'я харчові продукти